Contact

Instagram
Bowtech = Terapia Bowen

Thomas Bowen (1816-1982) 
initiatorul tehnicii Bowen

08 iunie 2022
Parintele tehnici care ii poarta numele

Tom Bowen s-a născut în Australia pe 18 aprilie 1916. În anii 1950, Tom și-a început practica tratând colegii de muncă și pe alții care auziseră de reputația lui, în camera din față a casei unui prieten, seara după muncă. Vestea mâinilor sale vindecătoare s-a răspândit în întreaga regiune și, în curând, el nu a putut să găzduiască numărul de persoane care doreau tratamentul lui în acest mod part-time, așa că a deschis un cabinet cu normă întreagă. Nefiind antrenat formal în nicio modalitate de caroserie, Tom, prin propriul studiu și practică, a dezvoltat ceea ce noi numim acum Tehnica Bowen. Cu abilitățile sale uimitoare de evaluare, el a reușit să atenueze problemele multor oameni cu foarte puține manipulări, relativ blânde, ale țesuturilor moi.

 

 

Tom a fost foarte selectiv față de cei care doreau să-l vadă cum lucrează și să-și învețe tehnica. Doar șase persoane au lucrat cu Tom în anii săi de practică. Unul dintre aceștia a fost Ossie Rentsch din Hamilton Victoria. După multe luni în care l-a urmărit pe Tom și l-a văzut cum își trata mulți pacienți, Ossie a început să înțeleagă tehnica. Sub supravegherea atentă a lui Tom și asistența sa, Ossie a documentat lucrarea (un exercițiu minuțios, deoarece nu existau diagrame sau explicații disponibile), iar asta este astăzi o înregistrare originală a muncii lui Tom.

Ceea ce sa întâmplat a fost o înregistrare atent documentată și autentificată a acestei tehnici uimitoare. Tehnica ar putea fi acum predată și a devenit ceea ce știm astăzi ca Bowtech®, Tehnica Bowen Originală.

În 1976, Ossie și soția sa, Elaine, au început să folosească metodele domnului Bowen în clinica lor din Hamilton, Victoria. Onorând cererea domnului Bowen de a preda lucrarea după moartea sa, Ossie și Elaine au numit-o Tehnica Bowen și au susținut primul lor seminar în Perth, Australia în 1986. În 1990. Ossie și Elaine predau cu normă întreagă în toată Australia. Dedicați să păstreze tehnica și să se asigure că a fost predată în forma sa originală, ei au fondat Academia de Terapie Bowen din Australia în 1987, denumind în cele din urmă tehnica Bowtech-The Bowen Technique. De atunci, Ossie și Elaine au introdus Bowtech în multe țări, onorând promisiunea pe care Ossie i-a făcut-o domnului Bowen pe patul de moarte, de a-și răspândi munca în întreaga lume. Acum sunt sprijiniți în această predare de o mare facultate de instructori dedicați, care sunt acreditat de și înregistrat la Academie. Deoarece această tehnică este atât de eficientă, a fost acceptată pe scară largă de un spectru larg de oameni. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt impresionați de eficacitatea tehnicii Bowen și de diversitatea problemelor abordate de aceasta. Astăzi, peste 26.000 de oameni au finalizat cursul de bază Bowtech®, Tehnica Bowen, în treizeci de țări și în șase limbi. În întreaga lume, există acum 90 de instructori care predau Bowtech®.

 

Sursa: https://nzbowentherapy.org.nz/bowen-technique-history/

Vezi si