Contact

Instagram
Bowtech = Terapia Bowen

La ce ma ajuta terapia Bowen?

08 iunie 2022
stresul te epuizeaza, hai sa rezolvam asta

Cum funcționează Terapia Bowen?

Mișcările Bowen stimulează proprioreceptorii și fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Aceasta încurajează organismul să se reechilibreze și să se reîntoarcă la starea naturală de sănătate. Proprioreceptorii asigură percepția asupra poziției și mișcării corpului, și se găsesc în țesutul conjunctiv, mușchi, tendoane, ligamente și fascie. 

Metoda constă într-o serie de mișcări precise asupra unor puncte specifice ale corpului. Aceste mișcări sunt ușoare și pot fi făcute peste îmbrăcăminte. Între fiecare dintre seriile de mișcări se fac pauze frecvente, foarte importante pentru a da timp corpului să beneficieze de fiecare dintre ele. Această tehnică folosește mișcări pozitive care inițiază un flux de energie pozitivă și mișcări negative care izolează această energie pe suprafețe specifice. Pentru a face aceasta, terapeuții trebuie să-și dezvolte o sensibilitate deosebită în depistarea tensiunilor din țesuturi, pentru a sesiza corect existența celor mai subtile instabilități la nivelul acestora.

Mișcările Bowen constituie un studiu al delicateței. Structura (mușchi, tendon sau teaca nervului) este identificată cu ajutorul degetelor. Pielea relaxată este trasă ușor în direcția opusă mișcării dorite. Apoi, mușchiul este provocat să se miște, cu ajutorul unei presiuni ușoare, în direcția dorită. În final, pielea se va deplasa peste structură până la limita pe care aceasta o permite. Chiar dacă mișcările practicate individual pot produce un efect pozitiv, beneficiul integral al tehnicii este obținut printr-o serie de proceduri complementare. Numai un număr limitat de secvențe este necesar în fiecare ședință de terapie, astfel că tehnica este ușor de aplicat și ușor de suportat pentru pacient.

Bowtech permite corpului să se vindece, cu intervenție minimă, în contrast cu alte discipline manipulatorii, în care terapeutul impune mecanismul de vindecare pacientului prin tehnica practicată.

 

Terapia Bowen și-a dovedit eficacitatea în:

 

  • Depunere de toxine în corp

  • Stres și oboseală cronică

  • Dureri de cap acute și cronice (migrene)

  • Boli autoimune

  • Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm

  • Dezechilibre hormonale și emoționale

  • Alergii, rinite, astm

  • Probleme scheleto-musculare și articulare (spondiloză, sciatica, probleme ale genunchilor și gleznelor, restricții de mișcare a gâtului/umerilor, dureri de spate, boli profesionale, accidentări etc.)

  • Afecțiuni ale organelor interne (rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine, colon etc.)

  • Infertilitate, chisturi ovariene, fibrom

  • Sechele după accidente vasculare

  • Enuresis (incontinență nocturnă la copii)

  • Afecțiuni neurologice (AVC, Parkinson, sindrom Down, autism, scleroză multiplă)

  • Dereglări ale sistemului endocrin (tiroidă) și … multe alte afecțiuni

 

Cel mai bine este sa iei legatura cu terapeutul tau Bowen sa-l intrebi daca afectiunea ta a fost tratata cu ajutorul terapiei si daca el te poate ajuta.

 

Există riscuri?

 

Terapia Bowen nu are riscuri pentru sănătate, fiind complet noninvazivă. Se recomandă pacienților de orice vârstă și sex, însă nu poate fi combinată cu alte terapii. Fiindcă presupune să îi oferim organismului răgazul de a se vindeca singur, orice intervenție prin medicină alopată sau alte tehnici de medicină alternativă pot bruia echilibrul necesar.

 

Terapia Bowen se asociază doar cu un stil de viață echilibrat, o dietă ușoară, consumul de lichide și mișcare în fiecare zi, în limitele impuse de afecțiune și procesul de recuperare.

 

Vezi si