Contact

Instagram

Discounturi % pentru pacientii care necesita un plan de tratament mai lung.

Bowtech = Terapia Bowen

Imbunatateste sistemul imunitar

Doar cu programare

La domiciliu

La cabinet

1 persoană - 140 RON

1 persoană - 100 RON

Miscari Bowen pentru picioare

Descriere

Copii cu imunitate scăzută? Terapiile complementare ar putea avea eficiență mai bună, decât un pumn de medicamente. Tehnica Bowen este folosită intens pentru stimularea imunității.

Sfârșitul verii aduce cu sine nu doar un aer parfumat de toamnă, ci și multe boli, care, deși nu grave, dau peste cap organismul uman. Banalele răceli vin la pachet cu stări generale proaste pentru pacienți, de multe ori cu alergii, iar odată ce trece luna octombrie, apar și primele cazuri de gripă.

Specialiștii spun că odată cu debutul sezonului rece, slăbește și sistemul imunitar al fiecărui organism în parte. Așadar, pentru un plus de sănătate, e nevoie, în primul rând de întărirea sistemului imunitar.

 

Bowen este grozav pentru sistemul limfatic

Ce este sistemul imunitar

Sistemul imunitar este acea barieră care nu lasă ca microbii, virusurile și microorganismele care produc infecțiisă pătrundă în corp. În lipsa unui stil de viață echilibrat, sistemul imunitar poate suferi anumite „fisuri” și, automat, bariera împotriva bolilor este slăbită. Categoriile de pacienți în cazul cărora ar trebui acordată o mai mare atenție protejării imunității sunt copiii, vârstnicii și persoanele care suferă de boli cronice.

Există câteva modalități prin care sistemul imunitar poate fi ajutat să funcționeze la parametri ridicați, în special în sezonul rece. Medicii recomandă, în primul rând, atenție sporită la stilul de viață, tot ceea ce înseamnă mâncare, odihnă și sport. Nu sunt, însă de neglijat nici terapiile alternative, cum sunt bowen și masajul terpauetic  sau tratamentele naturiste, care pot fi de un real ajutor atunci când vremea devine umedă și capricioasă, iar virusurile colcăie peste tot.

Organele sistemului imunitar

Bowen este grozav pentru sistemul limfatic

1

 
INFORMAȚII DESPRE DRENAJUL ​​LIMFATIC Sistemul limfatic este o parte vitală a sistemului circulator și imunitar și joacă un rol important în homeostazie prin controlul volumului lichidului extracelular și în combaterea infecțiilor. Sistemul limfatic constituie un sistem de transport unidirecțional care funcționează împreună cu sistemul circulator. Funcția sa principală este de a transporta excesul de lichid interstițial, din spațiul interstițial, înapoi la circulația sângelui, prin ductul toracic. Odată cu excesul de lichid interstițial, proteinele excesive și deșeurile sunt transportate înapoi în circulație. Sistemul limfatic acționează și ca o conductă pentru celulele imune și facilitează răspunsul imun. Ganglionii limfatici din rețea filtrează fluxul interstițial și descompun bacteriile, virușii și deșeurile. Prin urmare, sistemul limfatic nu face parte numai din sistemul circulator; mai degrabă, este o parte integrantă a sistemului imunitar. Joacă un rol important în diseminarea cancerului. Rolul său în transplant este de asemenea semnificativ. Eșecul drenajului limfatic poate fi o consecință a unei infecții, traume, intervenții chirurgicale, transplant, medicamente sau boli venoase sau poate fi congenital. Acumularea de lichid interstițial are ca rezultat umflare și durere și crește riscul de infecție. Sângele din vasele noastre de sânge este sub presiune constantă. Avem nevoie de asta pentru a împinge nutrienți (hrana de care celulele au nevoie), fluide și unele celule în țesuturile corpului pentru a furniza țesutului acelor hrană, oxigen și apărare. Toate fluidele și conținutul acestuia care se scurg în țesuturi (precum și deșeurile formate în țesuturi și bacteriile care intră în ele prin pielea noastră) sunt îndepărtate din ele de către sistemul limfatic. Când sistemul limfatic nu drenează în mod corespunzător fluidele din țesuturi, țesuturile se umflă, părând umflate și inconfortabile. Dacă umflarea durează doar o perioadă scurtă se numește edem. Dacă durează mai mult (mai mult de aproximativ trei luni) se numește limfedem.

2

3

08 iunie 2022